Fungerar massage för alla?

Sitter du som jag framför skrivbordet om dagarna så är det inte konstigt om tankarna far iväg mot att gå och ta en lugn och harmonisk massage i Stockholm. Att få gå på behandling på arbetstid är mycket värt, och tänk de som jobbar med kroppsvård och problem som beror på att man sitter för långa stunder framför tangentbordet och som vet att massage är kan vara lösningen på många besvär. Vart ska de gå någonstans?

Underbar behandling

Att gå på massage i Stockholm kan vara helt enkelt underbart om man vill ta det en lördag tillsammans med sambon och göra en gemensam grej tillsammans med ett besök på det lokala Spa. Att kombinera upplevelser tillsammans med någon man håller om är mycket värt, och att ta en duo massage när man är på besök är riktigt trivsamt.

Bra på att lösa spänningar

Bra massageterapi löser på spänningar i nacke och axlar, samt får kroppen att slappna av. Den stress som många upplever av att arbeta och bo i en storstad kan man minska på genom att regelbundet gå på massage. Har du tur träffar du på en fantastisk massör som kan göra att du blir stamkund, men det kan också vara så att du träffar på en massör som orsakar mer besvär än du hade innan. Därför är det viktigt att gå på rekommendation om man ska testa nya upplevelser, och då inte bara för att det kostar pengar att gå på massage i Stockholm, men också för att man slipper besvikelsen av att se fram emot något fantastiskt, och sen upptäcka att det är en klåpare som inte gått en massageutbildning ens.

Massage är till för alla

Sedan urminnes tider har man använt kroppsberöring för att läka olika typer av skador. Både barn och vuxna kan ha stor nytta av att gå på regelbunden massage i Stockholm. Även de minsta har stor nytta av att få regelbunden massage. Att massera magen på en skrikande bebis kan få denna att bli lugn och sluta skrika. Massagen skapar också en ovärderlig kontakt mellan massör och bebis, vilket då leder till att föräldrarna får en bättre kontakt med sina barn redan på tidigt stadium. Det finns flera utbildningar där man kan läsa och utbilda sig inom spädbarns massage i Stockholm.

Massage är bra för dagis

Dagisbarn får ofta massera varandra i grupp, och man märker direkt att de blir mycket lugnare. Även äldre barn har mycket nytta av regelbunden massage, medan vuxna kan få massage i två syften: det enda är att stressa av och bli mer harmoniska, men också som ren återhämtning efter träning, så kallad idrottsmassage. Dessvärre kan man inte få massage på remiss från läkare då det räknas som friskvård, däremot kan man som arbetsgivare erbjuda alla anställda friskvård, och det är många företag i Stockholm som erbjuder massage som en del av friskvårdserbjudandet.

Om du har ett aktiebolag så kan du erbjuda dig själv massage på företagets bekostnad, men om du har en egen firma eller ett handelsbolag så tillåter inte Skatteverkets regler detta, vilket är mycket märkligt då just egenföretagare är de som kanske har det mest stressigt, och därför skulle behöva massage på regelbunden basis.

Det är inte alltid vad man tror

Det vi svenskar tänker på om vi hör ordet massage är den klassiska massagen som Per Henrik Ling startade medan han levde. När man söker på massage i Stockholm så får man upp många olika typer av massage, där allt inte är riktigt rumsrent. Därför är det extra viktigt att man söker på klassisk massage i Stockholm för att minska risken att träffa på andra typer av massagebehandlingar.

Har du ont i kroppen?

Det finns tillfällen då massage inte är en behandlingsmetod som fungerar för just dina besvär. Har du t.ex. feber eller infektion i kroppen så är det absolut inte massage du ska gå på, utan istället låta kroppen få vila och återhämta sig. Har du istället ont i lederna istället för stela muskler så kanske du ska gå till en naprapat istället för att gå på massage. De har bättre förmåga att konstatera vad som är fel med din kropp, och kan hjälpa dig att må bättre. Att istället gå och få en massagebehandling kan tvärtom göra att din kropp och du mår mycket sämre än om du inte hade tagit någon behandling.

Det här inlägget postades i Hem & familj. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *