Kosmetiska tatueringar är inne

Kosmetisk tatuering erbjuder möjligheten att vara sminkad men ändå inte behöva lägga ner tid och energi på att sminka sig varje morgon och tvätta av sminket varje kväll. Beroende på hudtyp och livsstil håller tatueringen olika lång tid men oftast kan man räkna med en hållbarhet på minst 1,5 år.

Kosmetisk tatuering behöver inte enbart betyda permanent makeup, utan det finns andra anledningar och syften med en kosmetisk tatuering. Oftast kallas det då medicinsk tatuering och används ofta i samband med rekonstruktiv plastikkirurgi. På så vis kan man göra ärr mindre synliga eller täcka områden som blivit hårlösa på grund av olyckor, operation eller sjukdomar.

Permanent make-up

Bellestore.se finns alla produkter som behövs för att utföra kosmetiska tatueringar, eller microblading som det även kallas. Här finns ett stort urval av färger, blad och mätverktyg för att det ska bli symmetriskt och snyggt. På Bellestore.se finns även certifierande utbildningar inom både ögonbryn, eyeliner och ombrébryn. Alla utbildningar är inom handmetoden.

En kosmetisk tatuering kan ha många fördelar. Det underlättar vardagen, inte minst för den som har ont om tid, som gärna sover lite extra på morgonen eller som tycker det är både tråkigt och svårt att få till sminket. En kosmetisk tatuering kan också vara bra för den som är känslig mot kosmetika.

Publicerat i Hem & familj | Lämna en kommentar

Besöka Rostock

Rostock har cirka 200 000 invånare och är alltså jämförbart med Uppsala i storlek. Trots detta finns här ett rikt universitets- och restaurangliv runt Kröpeliner Tor där du kan sitta på en uteservering under dagtid eller äta en god middag med färsk fisk på kvällen. Du kan också ägna dig åt shopping på anrika Kröpeliner Strasse strax intill. Det finns fler affärer på de mysiga smågator som sträcker sig från universitetsplatsen och ner till hamnen där du också hittar Rostocks upprustade hus från hansatiden.

1898-Neuer_Markt-rostock

Färjorna Trelleborg-Rostock och Gedser-Rostock går året runt så länge vädret tillåter, och i Rostock finns några evenemang att hålla ett extra öga på. Festivalen Hanse Sail i augusti lockar en miljonpublik med konserter, regattor som Baltic Sea Cup, speciella program för barn, utställningar om sjöfart och fyrverkerier. Då över 200 segelfartyg närvarar varje år är evenemanget en av Europas största maritima festivaler. I augusti hålls även den traditionella jazzfestivalen i Rostock.

Reser du runt jul kan du besöka den berömda julmarknaden i Rostock. Det är den största och kanske vackraste i norra Europa, som inleds med att jultomten seglar in i hamnen och öppnar marknaden i slutet av november. Vid Mariakyrkan anordnas en medeltidsmarknad och på Universitetsplatsen finns ett sagoslott. På Neuer Markt i centrum kan du botanisera bland cirka 300 stånd, dricka Glüwein och äta tyska julspecialiteter.

På plats i Rostock kan du även göra en utflykt till grannorten Warnemünde, som ligger lite längre norrut vid floden Warnows mynning. Här hittar du ännu mer maritim atmosfär med fiskebodar och gott om segelbåtar att titta på. Det finns även en fiskmarknad och ett anrikt havsbad. Det som framförallt lockar är den långa sandstranden och fyrtornet som med sina 31 meter är ett riktmärke både för sjöfarare och turister. Här kan du klättra upp och få en fin utsikt över stranden, Rostock och Östersjön.

Publicerat i Städer | Lämna en kommentar

Shoppa träningskläder online

Träningskläder är en trend som vi bara sett öka och öka de senaste åren. Numera inte bara i träningshallarna eller på gymmet, utan även ute på gatan och kontoren. Träningstights eller leggings kan idag lika väl användas tillsammans med en kashmirtröja som en träningstopp, och ett par sneakers gör kostymen genast lite mer intressant. Vi ser inte bara träningskollektioner hos sportvaruhusen, utan även hos modemärkena där vi tidigare inte kunnat handla sportmode. Det gör även att utbudet online är enormt, och du kan klicka hem dina träningskläder direkt till dörren och sedan prova dem i lugn och ro. På så sätt slipper din träning hamna på efterkälken på grund av att du inte hunnit förbi affären och köpt det där viktiga plagget.

Smidigt och bekvämt

Att sälja kläder på nätet har länge varit stort, något vi kanske inte alls trodde skulle vara möjligt för ett flertal år sedan. Många kanske fortfarande tycker att det är konstigt, eller snarare svårt, att handla kläder utan att ha möjligheten att prova och känna på materialet. Idag erbjuder dock de flesta e-handelssidor fri frakt och fria returer, vilket gör det lika enkelt att prova hemma som i provrummet i butiken. Om inte ännu mer bekvämt då du slipper gå från butik till butik om du inte skulle hitta plagget du är ute efter på en gång. Har du dessutom tidigare använt kläder från samma märke och vet hur storlekarna är och hur materialen känns, så kommer det inte kännas som att handla i blindo.

En annan anledning till varför det är bekvämt att handla träningskläder online är att du ofta kan välja mellan många olika märken, och på så sätt få större inspiration och valmöjlighet. Det gäller också om du är ute efter ett speciellt plagg, du kan du smidigt leta upp var de säljer det och sedan klicka hem det till ditt hem.

Publicerat i Hem & familj | Lämna en kommentar

Få hjälp att köpa bil med ett billån

Drömmer du om att köpa en ny fin bil samtidigt som du inte har pengarna i nuläget? Bara för att du inte har pengarna på banken betyder det inte att du inte kan köpa din nya bil. En bil kan vara väldigt dyr och de flesta har inte råd att köpa bilen kontant. Det gäller även de som i stort sett har en stabil ekonomi med en fast inkomst och en stabil boendesituation. I det läget har du två val. Det ena valet är att du väntar med köpet till dess att du har tillräckligt med pengar, något som i många fall kan ta flera år. Problemet med det är att du helt enkelt får köra din gamla bil eller vara helt billös till dess att du har råd att köpa bilen. Det kan leda till många problem i vardagen. Det andra alternativet är att du tar ett lån för att kunna köpa bilen direkt. Då betalar du av bilen samtidigt som du kan nyttja den. I slutänden blir det inte särskilt mycket dyrare. Skillnaden i kostnad mellan att spara ihop pengarna och att låna dem upplever många vara liten. När du tar ett lån kan du dessutom använda bilen längre och slipper vänta på att köpa den. För mer information kan tu besöka Myloans sida om privatlån på följande adress: myloan.se/privatlan.aspx?loanType=billan

Hitta rätt lån

Det blir allt vanligare att ta lån. Folk vill helt enkelt kunna njuta av saker utan att behöva vänta alldeles för länge för att ha råd med dem. För att få ett bra lån måste du välja rätt lånegivare. Vad är det du ska tänka på när du letar efter ett lån som passar dig? Börja med att undersöka dina lånevillkor. När det gäller stora lån är det viktigt att du får en avbetalningsplan som passar dig. Till en början ska du undersöka räntan för lånet. Efter det ska du diskutera fram en avbetalningsplan med banken. Frågor du kan ställa dig själv är till exempel vad som händer om du av någon anledning betalar in en avbetalning sent? Det bästa är om ni tillsammans arbetar fram en plan. Då vet du vilka villkor du tar lånet under och vad som händer om någon part inte uppfyller lånevillkoren. De flesta banker erbjuder dig möjligheten att betala av ditt lån snabbare än i er ursprungliga avbetalningsplan. Behöver du omförhandla lånevillkoren går även det hos flera banker.

Publicerat i Ekonomi | Lämna en kommentar

Otroliga mängder med kläder på nätet

Många gånger kan det kännas enklare och mindre tidskrävande när vi handlar på nätet. Speciellt när vi letar efter kläder och inte har tid att stå i långa köer till kassan.

Där finns otroliga mängder med kläder på nätet. I både stora och små e-butiker. Det är väldigt vanligt att alla butiker även har en e-butik för att du enkelt ska kunna handla av dem oavsett hur mycket tid du har och var du än bor. T.ex har vi www.storaklader.nu/trojor/ som är inriktat på stora tröjor och kläder i stora storlekar.

Idag följer vi ofta modet och trenderna som finns. Därför är det viktigt att även butikerna gör detta.  De flesta butiker får varje vecka in olika nyheter och förändrar hela tiden sitt sortiment. Det är väldigt vanligt att färgskalan på kläderna ändras efter hand som de olika årstiderna skiftar. På våren och sommaren är det t.ex. vanligare med ljusa och skarpa färger och pasteller. Medans det på hösten och vintern oftast finns fler svarta plagg och plagg i andra mörka och mer dova färger.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Upptäck det simpla snabblånet

Många kanske tror att det är väldigt komplicerat att låna pengar över nätet eller med hjälp av sms. Vi har därför gjort en liten undersökning av några av de större tjänsterna på internet. Det visade sig att på majoriteten av dessa tjänster var det väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån. I detta exempel kommer vi att utgå från Snabbfinans.se.

På Snabbfinans är det enkelt att ansöka om ett snabblån för så väl yngre som äldre. Det enda du behöver fylla i för att komma igång med din ansökan är ditt mobiltelefonnummer, personnummer & hur du vill att ditt snabblån läggs upp. Du kan välja ett lånebelopp upp till maximalt 10000 kr, en kredittid mellan 1 och 3 månader och med en lånekostnad från 245 kr.

Du får i regel besked om ditt snabblån blev godkänt eller inte inom någon timma efter att du lämnat din ansökan och därefter betalas pengarna ut till ditt konto. Glöm inte att tänka över noga om du verkligen behöver ta ett snabblån och i så fall var noga med att betala tillbaka snabblånet i tid.

Publicerat i Ekonomi | Lämna en kommentar

Många bra tjänster på nätet

Det finns mängder av bra tjänster på nätet som kan underlätta din vardag. Vissa av tjänsterna är framför allt tidssparande. Till exempel är det smidigt ha tillgång till internetbanken. Det finns ingen övergripande internetbank utan tjänsten är beroende av vilken bank man är kund hos. Dock kräver denna nättjänst en s.k. bankdosa för säker inloggning och hantering av banktjänster. Med internetbanken kan man enkelt betala räkningar och föra över pengar mellan konton. Du kan också ha koll på pensionssparande, fonder och aktier. De flesta banker har tjänster som möjliggör att du även kan hålla koll på det.

Personligen använder jag internetbanken jämt. För mig finns det inget annat bättre alternativ. Jag har koll på mina fonder och loggar ofta in och köper och säljer. Jag brukar också sälja saker via Tradera som är en annan bra tjänst på nätet. För att kontrollera att jag fått betalt loggar jag enkelt och smidigt in på internetbanken för att kolla om jag fått min betalning.

Och om det skulle krisa ekonomiskt för mig i slutändan av månaden så har jag ett sparkonto som jag har direkt tillgång till via internetbanken. Med några enkla knapptryck för jag över pengar från sparkontot till mitt rörliga privatkonto. Fördelarna är med andra ord många.

Publicerat i Datorer & internet | Lämna en kommentar

Tänk på säkerheten på internet

Skyddar du dig tillräckligt när du använder internet? Är du tillräckligt observant för potentiella bedrägeriförsök? Det finns en del säkerhetsåtgärder man bör ha i åtanke.

Alla suspekta mail där du uppmanas att fylla i känslig information som lösenord och liknande bör ignoreras och anmälas. Det kallas nätfiske och verkar vid första anblick vara ett mail som kommer från en seriös verksamhet. Som tumregel kan man ha att alla företag som ber om lösenord genom mail är oseriösa.

Bedräglig verksamhet kan också bedrivas med hjälp av ett spionprogram som installeras på en användares dator. Programmet kan förmedla känslig information till annan part, och i värsta fall lösenord och kreditkortsnummer. Ett allomfattande skydd är ett antivirusprogram.  Programmet tar bort eller reparerar filer på datorn som är infekterade av datorvirus. Ett antivirusprogram tar även bort skadliga filer i form av trojanska hästar, maskar och som redan nämnts – spionprogram.

För att vara riktigt väl skyddad bör antivirusprogrammet kompletteras med en stark brandvägg men även ett särskilt program som är avsett för att upptäcka just spionprogram. I övrigt gäller sunt förnuft när man surfar på internet. Håll dig borta från suspekta sidor och ladda inte ner suspekt innehåll.

Publicerat i Datorer & internet | Lämna en kommentar

Bikinis online – jadå!

Nu har äntligen sommaren kommit på allvar till Sverige. Vi har det för en gångs skull det riktigt varmt i vårt vanligtvis så kalla land. Gud så skönt det är, det måste jag verkligen få lov att säga. Nu är det bara hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen, men prognosen ser faktiskt väldigt bra ut framöver, i alla fall den kommande veckan måste jag säga. Men, som sagt, nu ska det bara fortsätta så här också!

Är du kanske sugen på att köpa en ny bikini nu när värmen slagit till på allvar i vårt avlånga land? Då kan jag tipsa om en väldigt bra sida, http://www.billigbikini.se/. Jag brukar alltid besöka den när jag är på jakt efter en ny bikini. Och än så länge har jag aldrig lämnat sidan lottlös, då tycker i alla fall jag att det är en sida som är klart värd att besöka!

Nu ska vi dock inte sitta här och skriva om bikinis hela kvällen, istället hade jag tänkt prata lite om den här bloggen. Jag har faktiskt funderat på att lägga ner den, men som det ser ut nu blir den ändå kvar. Jag är lite i valet och kvalet hur jag ska göra. Tycker ni att den fortfarande är läsvärd, bloggen alltså?

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Strömmen försvann

I morse stod jag och lagade frukost precis som varje morgon. Skillnaden mot andra mornar var bara att strömmen gick helt plöstligt och oväntat gick. Som tur var kunde jag fortsätta koka gröten på eftervärmen som uppstod varpå jag i alla fall fick i mig lite frukost.

Hela stan och kontoret ligger nere och det verkar inte som att strömmen kommer kunna aktiveras under denna dag! Hur fasan klarade man sig för i tiden utan elektricetet? Som tur var finns det andra arbetsuppgifter på jobbet som att tex skriva content till för en kunds räkning. Företaget heter Allt i Solskydd och jag ska skriva text för deras undersida http://www.alltisolskydd.se/persienner-stockholm/ Det behöver man faktiskt inte ha internet för så att kunna skriva så med andra ord kom man inte undan med arbetsuppgifterna ändå. En ide hade varit att ligga och lapa sol hela dagen men kastar man ett öga ut genom fönstret så kan man ganska snabbt konstatera att solen lyser med sin frånvaro!

Slutsatsen är alltså att oavsett om vi blir lediga så är vädret skit! Det finns varken varm mat eller kall alkohol så en dags fylla är helt uteslutet. Det återstår då bara ett alternativt och det är att ta bussen eller gå över till den spanska sidan. Problemet är att det är en ganska lång väg att vandra och skulle mot allförmodan elen komma igång så måste man fort som en hjort ta sig tillbaka till Gibraltar. Man skulle kunna summera hela den här fadäsen med att man sitter fast och tvingas sitta o skriva texter hela dagen.

När man inte har något att göra är det dessutom väldigt lätt att ta till flaskan. Och det vill man absolut inte göra nu när träningen har börjat komma igång rejält. Det finns inget härligare än att känna sig frisk i kropp och själ. Alkoholen ställer till det rejält och nu när man väl dammat av löpar skorna är det extra viktigt att försöka hålla formen!

Publicerat i Hem & familj | Lämna en kommentar