Att tänka på när man beställer matkasse online

När du har bestämt dig för att prova på det här med en färdig matkasse som kommer direkt hem till dig så gäller det också att bestämma sig för vad det är du vill ha och vad du förväntar dig. Det finns i dag ett otal alternativ att välja mellan; om du vet vad du vill ha så blir det lättare att hitta vad du söker.

Hur ofta?

Hur ofta vill du äta mat som planerats av någon annan? Fem dagar i veckan varje vecka, eller varannan vecka? Eller en gång i månaden? Eller kanske ett alternativ med tre dagar i veckan är vad du vill ha? Det finns ett stort antal olika modeller att välja mellan.

Hur mycket i matkassen?

Hur många är ni i hushållet? Vilken storlek på matkasse passar bäst? Om ni har många barn i huset kanske ni till och med behöver två matkassar. Beroende på hushållets storlek kanske ni behöver en annan lösning än den som passar ”normalkunden”. Se fler saker att tänka på här.

Vadan med recepten?

Hur ”krånglig” får maten vara? Vill ni ha enkla recept som går snabbt, och som barnen gärna äter, eller en mer exotisk matkasse med spännande smaker och recept som tar tid? Och vad tycker andra om recepten som följer med. Läs recensioner och forum och se vad folk verkligen tycker.

Vad förväntas jag ha hemma?

Vilka råvaror förväntas du ha hemma? Får du information i förväg om det är något som behövs i nästa veckas matkasse? Vanligt är att du förväntas ha exempelvis ris och olja hemma, men vad mer?

När kommer matkassarna?

När levereras matkassen hem till din dörr, och hur lång tid efter att du anmält dig får du din första matkasse?

Priset!

Jämför priset mellan olika matkassar. Skillnaden kan vara stor. I bland kanske ett högre pris är värt det, i bland kanske inte.

Det här inlägget postades i Hem & familj. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *