Familjerådgivning

När man lever i en parrelation eller i en familj så är det näst intill oundvikligt att svårigheter uppstår. Familjerådgivning i Stockholm är lämpligt i extrema fall då det till exempel förekommer destruktivitet, familjevåld eller missbruk inom familjen. Men familjerådgivning kan också vara lämplig om relationerna är kyliga eller familjemedlemmarna har svårigheter att prata med varandra. Det kan också handla om att familjen går och bär på en gemensam sorg, skam eller rädsla.

En familj bör kunna fatta gemensamma beslut och när inte det fungerar så kan det skapa osämja inom familjen. Familjerådgivning kan hjälpa familjen att framför allt att lyssna på varandra. Det är också viktigt att varje familjemedlem vågar säga vad hon eller han tycker. Att enbart styras av andra kan ha negativa effekter på personen som låter sig bli styrd. Djupa problem av den här sorten i en familj kan innebära allvarlig psykisk misshandel.

Kom ihåg att det inte är ovanligt att familjer får familjerådgivning. Det är ingenting att skämmas över. Det handlar om att du och din familj samlar tillräckligt med mod för att be om extern hjälp. Om det finns en chans att rädda familjen och skapa harmoni inom den så bör den chansen tveklöst tas.

Det här inlägget postades i Hem & familj. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *