Bahamas öar

Res till Bahamas i vinter men välj rätt reseort. Alla öar har sin charm även om alla erbjuder underbar sol och badmöjligheter. Inagua Island är en av de större som både har en fantastisk natur, bra dykmöjligheter och ett stort matutbud.

Inagua består egentligen av två öar Little Inagua och Bahamas tredje största ö Great Inagua. Trots sin storlek bor här bara ca 1000personer. Utbudet av restauranger är brett och här erbjuds allt från inhemska fiskrätter till västerländsk mat som pizza och hamburgare. En nattclub finns också för dem som vill njuta till bra musik och dans in på småtimmarna.

Många turister kommer till Great Inagua för dykning och snorkling i det klara vattnet som bjuder på en fantastisk fauna av både djur och växter. Reven ligger på många ställen endast 20 meter från stranden vilket gör att även ovana snorklare kan ta sig ut och se på världen under vattnet.  För de som vill dyka längre ut till havs är det lätt att hyra in sig på en båttur under en heldag till havs.

Hälften av ytan på Great Inagua är nationalpark vilket gör att naturen och djurlivet bevarats bra genom åren. Här finns flertalet stora fåglar som papegojor, pelikaner och hägrar.

Little Inagua är helt och hållet en reservat och här lever djuren ostört från människan, mycket tack vare öns otillgänglighet på grund av reven som omger ön. Reservatet är känt för ett unikt fågelliv.

Är det naturupplevelser i kombination med sol och bad och snorkling som ligger högst upp på semesterlistan så är Inagua verkligen rätt val.

Mycket mer om Bahamas finner du på www.bahamas.nu

Det här inlägget postades i Resor & resmål. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *