Tyskland, förbundsländerna och Hannover

Tyskland (officiellt namn Förbundsrepubliken Tyskland, FRG förkortning, på tyska: Förbundsrepubliken Tyskland, förkortat BRD) är en central europeisk stat. I norr gränsar till Danmark, badar det Nordsjön och Östersjön, östra gränser med Polen och Tjeckien, i söder av Österrike och Schweiz och i väster av Frankrike, Hannover, Luxemburg, Belgien och Nederländerna. Området Tyskland är 357,021 kvadratkilometer, medan landet ligger i den tempererade zonen. Tyskland har ca 82 miljoner invånare, vilket gör den till den mest folkrikaste stat i Europeiska unionen. Dess befolkning, men under åren 2003 till 2010 minskade på grund av långvarig mycket låg fruktsamhet på nästan 800.000 invånare, vilket gör den till en av de få västerländska länder med negativ befolkningstillväxt. Denna föga smickrande utvecklingen är trots det faktum att Tyskland är också hem till den tredje största invandrarbefolkningen i världen.

Enligt Hannover bekanta territorium papper kallades Germania beboddes av flera germanska stammar före år 100 e.Kr. Från den 10: e talet, tyska territorier utgjorde kärnan i det heliga romerska riket, som existerade fram till år 1806. På 16 talet blev den norra regionen i mitten av reformationen. Tysklands återförening ägde rum efter det fransk-preussiska kriget 1871. År 1939 bröt Tyskland 2 Världskriget, som varade fram till 1945 och var den största kriget i historien. År 1949 var Tyskland uppdelat i två nationer, den tyska demokratiska republiken och Förbundsrepubliken Tyskland. Till deras fackförening var 1990. Västtyskland 1952 var en av grundarna av Europeiska kol-och stålgemenskapen, och 1957 grundade Europeiska ekonomiska gemenskapen. För närvarande är Tyskland en del av Schengenområdet. Tyska har euron som valuta, som i 2002 ersatte D-marken. Hannover ligger 30 mil norr om den natursköna Moseldalen. Moseldalen är en tysk vin och turistregion.

Tyskland och Hannover är en federal demokratisk parlamentarisk republik som består av sexton delstater (Bundesländer). Den huvudsakliga och också den största staden är Berlin. Tyskland blev medlem i FN, Nato, G8 och ett undertecknat Kyotoprotokollet. Baserat på det nominella värdet av BNP är den tredje största tyska ekonomin i världen och under 2007 var den största exportören i världen. Tyskland är världens näst största leverantör av utvecklingsstöd och försvarsutgifter är den sjätte största i världen. Levnadsstandarden är hög i Tyskland och arbetar där ett mycket utvecklat system av socialt stöd. Tyskland är en av de viktigaste aktörerna i europeiska och globala politiken. I många vetenskap och teknik, Tyskland ansåg en världsledande

Det här inlägget postades i Resor & resmål. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *