SMS-lån – Bra eller anus

Ett SMS-lån (även kallat meddelandelån) är en litet, kortsiktigt lån säkras mot kundens nästa lön check. Lånen är också ibland kallas förskott, men detta uttryck kan också hänvisa till kontanter ges mot en förutbestämd kredit som ett kreditkort. Betala dagen förväg lån är beroende av att konsumenten tidigare löne-och register sysselsättning. Lagstiftning om SMS-lån varierar stort mellan olika länder.

Läs mer om bl.a. SMS-lån på LånaPengar24.com >>

För att förhindra ocker (orimliga och överdrivna ränta), vissa jurisdiktioner begränsa den årliga räntan (APR) att alla långivare, inklusive SMS-långivare, kan ladda. Vissa jurisdiktioner outlaw avlöningsdag lån helt och hållet, och några har väldigt få begränsningar för SMS-långivare. På grund av den extremt korta tid natur avlöningsdag lån, kan skillnaden mellan nominell ränta och effektiv april (EAR) vara betydande, eftersom EAR tar förvärrar beaktas. För en $ 15 avgift på $ 100 2 veckors SMS-lån är den effektiva räntan 26 × 15% = 390%, nyttan av en årstakt (såsom en APR) har debatterats eftersom räntor är utformad så att konsumenterna att jämföra kostnader för långfristiga krediter och får inte vara meningsfullt i de fall där lånet kommer att vara utmärkt för bara några veckor. Likaså en ”effektiv” ränta (t.ex. en EAR -) kan ha ännu mer begränsat värde eftersom SMS-lån inte tillåter ränta på ränta, kapitalbeloppet förblir densamma, oavsett hur lång tid lånet är enastående. Ändå är noggrann granskning av viss åtgärd av lån citerade kostnad som är nödvändig för att göra meningsfulla jämförelser.

SMS-lån bär betydande risk för långivaren, de har en standard på 10-20%, och enligt en studie som standard kostar avlöningsdag långivare ungefär en fjärdedel av deras årliga intäkter.

Det här inlägget postades i Ekonomi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *